Thursday, 13 November 2014

Cuti semester yang meaningless



Assalamualaikum. Hola guys =)


Post yang sangat tak dirancang. Actually tengah guling guling atas katil, tetiba hati cakap update blog, maka dengan pantas aku bukak laptop dan terus update blog. Aww sangat dramatik. Tajuk post pon tak berapa nak bermakna sangat and its actually meaningless. Langsung tak membawa erti, tapi aku tetap teruskan jugak nak buat post dek kerana bosan yang amat sangat!

Apa kejadahnya bosan tengah tengah malam 1 pagi macam ni? Haha well itu la memang pelik. Mungkin sebab sleep cycle aku yang tak menentu since semester break ni kot. Buang tabiat bila tiap malam aku tidur around 9pm macam tu and memang akan terjaga around 12am. Pastu ofcourse tak boleh nak lelap balik. Berjaga la sampai pagi hahaha.

Cuti semester. Macam yang aku dah jangkakan, memang dah agak dah it will be bosan tahap minah rempit jatuh dalam parit. Kau tengok. Memang merepek je manjang. Merepek sebab aku boooo boooo bosan la weh. Nasib baik tau cuti semester ni cuma dua minggu, itu pon aku dah bersyukur sangat. Tak sabar la nak mula kuliah balik awww this is so not me!

Tapi serious memang excited nak start semester dua. Memandangkan aku cuma ada dua semester je, so setiap semester itu terlalu berharga bagi diriku. Lepas habis semester dua nanti, lagi la aku taktau nak buat apa. Almost 4 months kot cuti before dapat tawaran sambung study lagi. Mungkin nak balik KL stay ngan mak long, or nak stay kat Sarawak cari kerja. Maybe.

Itu perancangan je. Taktau ah macam mana. Dulu memang, aku seorang yang sangat dahagakan cuti. Especially masa zaman sekolah menengah, sanggup tau buat lakonan terbaik semalaya hanya disebabkan taknak datang sekolah. And selalunya memang berhasil ah lakonan demam aku. Sangat jahil kan aku masa tu? Kahkahkah bila kenang balik, kenapa la aku berperangai sebegitu rupa sewaktu ketika dahulu.

And sekarang rasa terbalik. Rasa nak stay kat kolej for the rest of my life, spent masa ngan roommate ku yang gila, dengan classmate yang tak senonoh tu. Yeah bersyukur sebab dipertemukan dengan manusia yang satu kepala ngan kita. I mean, yang sanggup ketawa dengan lawak bodoh kita walaupun actually tak lawak pon. Ya, itulah sahabat hahaha.

Tarik nafas jap........... Ok, meh sambung.

Atleast kalau kat kolej, aku ada benda nak buat berbanding stay kat rumah ni. Apa je yang aku boleh buat? Tidur, makan, tidur, makan. Repeat. And, aku bukan jenis yang terpacak depan tv. Mungkin sebab tu la jugak aku rasa bosan bila cuti panjang ni.

Dulu ye la suka tengok tv, tapi taktau selari dengan arus peredaran kematangan, aku dah tak suka semua tu. Benda yang aku suka buat sekarang ialah online. Dari pagi sampai ke petang online je manjang. Semenjak cuti bermula 8hb hari tu, kerja aku tak lain tak bukan, guling guling atas katil sambil phone kat tangan. Sangat lifeless!

Sekarang cuti aku berbaki 10 hari lagi. Sangat lama masa ni berlalu, kenapa eh? Hahaha. 23hb nanti balik kolej semula dan akan menjalani kehidupan seorang student seperti sedia kala.

Oh ya, esok ada appointment ngan doktor. Nak kena cek darah. Serious aku cuak weh. Kali terakhir aku kena inject ni masa form 1 kot. Entah kenapa tetiba aku rasa takut pulak ngan jarum ni. Dulu ok je, siap main jarum hari hari. Hahahaha itu tipu. Saja je ni buat lawak yang tak lawak untuk sedapkan hati.

Tengok ah macam mana. Harap takde pape. Ok, thats all. Bye =)