Monday, 25 August 2014

Nasib daku sebagai pelajar akaun



Assalamualaikum.


Since aku sambung study dekat matrix dengan ambil course account ni, aku merasakan hidup aku jiwa kacau. Jiwa kacau lah-sangat haha. Ceh, account je pun kan? Bukan course medic nak jiwa kacau bagai. Tapi serious bhaiiii, rasa serabut gila. Tambahan pulak aku ni manusia yang tak pandai urus masa dengan baik, so mampus lah aku kat sini. Sob sobs :(

Ada masa tu, rasa macam nak give-up pon ada. Tapi bila ingat balik tujuan aku datang sini, semangat tu membuak-buak balik. Tapi semangat je yang membuak, tindakan takde pon. Main 24 jam macam tak sedar diri yang final exam tak lama lagi. Seram doh.

Yeah, sorry kalau entry kali ni boring tahap minah rempit, sebab cerita pasal kehidupan aku yang serba bosan ini. Aku update ni pon sebab ramai yang sibuk tanya, kenapa tak update blog, itu lah, inilah. Haa kau, nah aku sajikan korang dengan satu entry pasal life aku sekarang.

Apa yang best dekat matrix? Aku taktau nak cakap apa. Kehidupan yang serba serbi macam kat sekolah dulu, belajar dari pagi sampai petang, pastu penat mengantuk tidur dalam kuliah, itu hal biasalah. Hahaha. Oh ya, kat matrix ni, untuk student jurusan perakaunan, subjek wajib ada empat iaitu Perakaunan, Matematik, Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan. Aku paling suka tidur dalam kuliah ekonomi, pastu bila quiz je gelabah taktau nak buat apa. Sebab aku rasa subjek paling boring jatuh kepada ekonomi.

Ekonomi ni lah subjek yang selalu buat aku pening, subjek yang paling banyak formula, paling banyak teori dan paling memerlukan kita berfikir di luar kotak. Bagi subjek maths pulak, cam biasa lah. Subjek yang so-so je bagi aku, since aku ni manusia yang paling lurus bendul, so susah lah jugak nak memahami satu2 topic tu.

Untuk Pengurusan Perniagaan pulak, hah yang ni kena banyak hafal! Aiyooo sejibik macam Sejarah pulak dah. Kenapa la kena ada subjek camni? Hahahaha. Subjek ni, siapa yang suka hafal, dia score lah. Untuk akaun pulak, mula2 dia senang. Tapi sekarang ni nampaknya tajuk dia semakin susah.

So, itu je lah apa yang aku nak cerita. Tak best pun.


Cey, dari tadi asyik menaip je takde gambar. So, nah aku bagi gambar hahaha. Okay, ni classmates aku. Yang tengah tu dari Sabah dan yang kat kanan tu dari Kedah.


Ok, dulu classmates aku ramai. Tapi banyak dah yang berpindah, ada yang pindah kelas sebab kena rombak, ada yang pindah pergi IPG, dan baru-baru ni ada yang pindah masuk Form 6.

Gambar kat atas ni dah lama. Masa baru je masuk matrix.


Gambar penutup pada hari ni. Since benda ni menarik perhatian aku, so posing lah kejap before masuk kelas! Kahkahkah jakun habis.


So, kehidupan kat matrix ni best even mencabar sikit. Tapi, bukan kehidupan lah kalau tak mencabar kan? Wish me luck for final exam yang bakal tiba ni. Nervous, perasaan bercampur baur tu memang ada. K thanks for reading! Bye =)