Sunday, 6 January 2013

Jom Lepasi Sekatan Internet!

 

Assalamualaikum…

 

Stress gila kan kalau line wifi terutamanya, bila kita nak surf sesuatu tak boleh sebab akses ke laman web tertentu tu di block?! Ya aku mengaku rasa macam USELESS gila bila nak surf itu tak boleh, ini tak boleh. Biasanya yang suka block2 akses internet ni selalunya dekat pejabat, kalau tak pun dekat IPT ke..

 

Tapi kali ni tak perlu risau lagi dengan masalah tu semua sebab aku ada jalan penyelesaian yang memang dijamin seribu peratus berkesan! Terbaik dari ladang. Sebenarnya dah lama aku tahu kewujudan benda ni, cuma jarang pakai. Sebab line broadband aku takde lah kejam sangat sampai nak surf facebook pun tak boleh.

 

 

MEMPERKENALKAN!!

 

jompr0xy

 

Eh nak ke mana tu? Tunggu dulu! Jangan gelojoh sangat nak cuba. Dengar dulu penjelasan aku ni baik2 wahai readers kesayangan ku sekalian!! Kau kena ingat, kau kena manfaatkan benda ni dengan sebaik2nya. Jangan pulak kau menyalahgunakan benda ni.

 

Korang kena ingat, aku share benda ni hanya untuk kebaikan. Mana lah tahu, pada suatu masa korang emergency sangat nak online facebook ke, korang bolehlah guna benda ni. Yelah kan, benda buruk boleh berlaku bila2 masa je, di mana2 je. So kita kena sentiasa berjaga2. Jangan pulak lepas ni korang surf benda yang bukan2. Haihhh jangan ye! Jangan..

 

So itulah dia sedikit nasihat daripada aku. Benda baik ni kita kena jaga betul2, sebab jangan pulak menyesal nanti bila satu hari benda ni dah hilang! Haaa. Okay, cara untuk menggunakan benda ni pulak macam ni.. Rasanya dengan merujuk gambar di bawah korang dah faham kan?

 

Untitled

 

Okay? Ingat pesanan aku tadi. Sebenarnya mula2 tak pasti jugak sama ada nak share ke tidak sebab macam2 boleh jadi kan. Tapi yelah, bak kata orang sekarang “Sharing is Caring”. Jangan pulak nanti bila penat2 share tak pandai nak appreciate! Sekian.

 

 

 

 

THANKS KELADI LEAF!!



5 orang pun suka bercerita:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

haaa ni line internet kat umah slow mcm kura2.. agak2 kura2 lagi laju.

Nabeel Fikree said...

@Leeza dayasari [santai leeza] guna berukband ke? Hehe kalau berukband memang slow gila.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bukan guna berukband... guna streamyx.. kadang2 slow... ikut mood streamyx.. kalau mood streamyx ni tak baik (barangkali putus cinta), leeza guna berukband... haaaa

2. kalau dua2 putus cinta.. .. haaaaaa x dpt buat apa2.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

saya singgah blog awk ni drpd majalah remaja... keluaran sept 2012... dah lama baru terjah.. ki ki ki

Nabeel Fikree said...

@Leeza dayasari [santai leeza] hahaha. Ewah ewah kena ada mood jugak baru dia laju ye? Oh yeke? Tak sangka. Terharu sikit. Sob sob :')